Sokullu Mehmet Paşa İlkokulu
Validei Atik Mahallesi Eski Toptaşı cad. No 106 ÜSKÜDAR / İSTANBUL

VİZYON

Evrensel değerlere sahip, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendini yetiştirmeyi ve geliştirmeyi öğrenen bireyleri yetiştirerek; hedefledikleri bir üst kuruma yerleştiren, sportif, sosyal, bilimsel ve kültürel alanlarda kazandığı başarılarla örnek bir eğitim kurumu olmaktır.

MİSYON

Ulu Önder Atatürk´ün emanet ettiği değerleri korumasını bilen, bağımsızlık bayrağını gelecek nesillere taşıyabilen, kimliği ile gururlanan, milli kültürümüzü geliştirmeyi ülkü edinen, tarih bilincine sahip, azimli ve kararlı gençler yetiştirmektir. Bu noktadan hareketle, sevgi ve saygıyı ön plandan tutan, geleceğ güvenle bakan, bilgiye ulaşmasnı öğrenen ve öğrendiklerini bir araya getirerek kendine özgü sonuçlar üretebilen, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yeniliğe açık ve modern toplum hedefini benimseyen ve bunun için ilgi ve yetenekleri azami ölçüde kulanan biretler yetiştirmektir.

BAŞARILAR

"CUMHURİYETİMİZİN 89. YILI" KONULU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN 4. SINIFLAR ARASI RESİM YARIŞMASI 1.Sİ 4-A SINIFINDAN MELİS ŞAHİN OLMUŞTUR.
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM

NORMAL EĞİTİM

9.00- 14:20

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

İL VE İLÇE MERKEZİNDEDİR. 6 numaralı İETT otobüsleri ve Üsküdar MARMARAY önünden kalkan Acıbadem dolmuşları okulun önünden geçmektedir. Zeynep Kamil Hastanesi ve Karacaahmet Mezarlığı duraklarına 5 dk lık yürüme mesafesindedir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

582.666 nüfusa sahip olan Üsküdar İstanbul´un en eski yerleşim yerlerinden biridir. M.Ö. 1000´lerden beri bilinen ve oturulan, Bizans´tan kalan Kız Kulesi´nı simgesi haline getiren, Osmanlı devrinden de kalan yalıların, cumbalı ahşap evlerin süslediği sokaklarıyla, korularıyla, köşkleriyle, hamamlarıyla, camileriyle, kiliseleri ve sinagoguyla Üsküdar, adı kendisine en çok yakışan altın şehirdir.